Uncategorized

Klimaet er alltid i endring! Inge Kristiansen KLIMAFORSKER.

Klimaet er alltid i endring!

Klimarøysla “tror” at menneskeskapte CO2-utslipp til atmosfæren skaper global oppvarming. Bare så synd for dem, så har de ennå ikke har presentert et eneste BEVIS for sin ville klima-“tro”! Og dette vil vedvare i evig tid, siden “troen” er falsk!

Man kan stille seg spørsmål om det i det hele tatt foregår en menneskeskapt klima-endring, og om ikke heller endringene vi ser så smått tendenser til, er naturskapte, nå som før? Og by the way; nå er tendensen slik at temperaturkurven er på nedadgående bane!

Først må vi stille oss spørsmålet hva klima er. En gjengs definisjon er at det er hvordan været er over en viss tidsperiode. Mange “sverger” til en 30-års lengde for å kalle det klima, under denne tidslengden er det “bare” vær. Det finnes grafer og tabeller over været fortløpende, og og klimaet i såkalt løpende 30-årsperioder. Kildene for rådataene er for eksempel GISS, HADCRUT og BEST. Disse tre leverandørene av data er blitt kritisert, da de aktivt er deltakere i klimadebatter hvor deres standpunkt er at det foregår en menneskeskapt klima-endring. Spørsmålet som er stilt, er hvor valide er deres data, da de er en subjektiv part i klimasaken?

Dernest; Det har kommet mange innsigelser om regelrett forfalskning og juks. Noe kontroversene rundt den famøse “hockey-stikk”-grafen og “Climate-Gate”-saken viste oss. Vi som er tilskuere til disse hendelser kan med rette spørre oss hvorfor noen må jukse dersom de vitterlig har bevisene på sin side. – Et spørsmål som fortsatt står ubesvart! Og som vi vet – så har klima-røysla til dags dato ennå ikke presentert et eneste bevis for sin ville klima-tro!

Klimaet på jorden har alltid vært i forandring. Selv lenge før menneske-arten kom til. Jorden har hatt karbondioksid-nivå i atmosfæren på hele 7000 ppm (parts per million) som er cirka 18 ganger høyere enn i dagens moderne tidsalder. Likevel var jordens temperatur betydelig kaldere – med omfattende istider, og med påfølgende oppvarminger – heldigvis! I denne forgangne tiden gikk altså jorden gjennom sykluser med lange perioder med global istid og med kortere perioder med oppvarmet jordklode slik vi har nå, også kalt “interglaciere perioder”, da lengden på istidene var opp mot 10 ganger lengre enn periodene med såkalt “global oppvarming”/interglacier periode.

På denne tiden var det som kjent ingen mennesker tilstede for å lage ugagn. Hva drev så disse klima-endringene? Kan svaret være så enkelt som at det var helt naturlige fenomener?

Vi som ikke tilhører klimarøysla som tror på menneskeskapte klima-endringer, vi viser til at det som driver jordens klima-endringer er noe så enkelt som varierende energi fra sola. Hvorfor får vi varierende energimengde fra sola? – Enkelt! Svaret er at jordens bevegelser ikke er statiske, men tvert i mot dynamisk. Jordens bane rundt sola er ikke en perfekt sirkulær bane. Den er i varierende grad elliptisk. Der er ca. 5 prosent forskjell mellom maksimal eliptisk bane og maksimal sirkulær bane. Denne endringen i bane skyldes noe så enkelt som tyngdekraften. Jorden blir utsatt for kreftene som inntreffer da de to store planetene utenfor oss i solsystemet er på linje, Venus og Jupiter. Da drar de jorden mot seg, og skaper den eliptiske banen. Men, etter hvert som disse store planetene ikke lenger er på linje, så blir jordens bane mer og mer sirkulært igjen. Det at jorden for en bane som er mer elliptisk medfører at vi får en større avstand til sola, og følgelig får vi mindre energi til oppvarming av vår klode. Derav alle syklusene med istider og påfølgende smelting av isen, også kalt “global oppvarming”. Vtenskapsmannen Milankowitsh har forsket på dette, og han har fått oppkalt etter seg navnet på disse syklusene. En annen vitenskapsmann, den ungarske forskeren Dr. Miskolczi sier det enkelt og greit: “Alt avhengiger av energien jorden mottar”. Så enkelt kan det, sies!

Mot denne enkle sannheten forsøker klimarøysla å kreere en ny sannhet, nemlig at det er den menneskeskapte aktiviteten som skaper de klima-endringer vi ser nå. Skal de ha rett i at det foregår en menneskeskapt klima-endring så må klimarøysla klare å separere de naturlige mekanismer som fortsatt finnes fra de angivelige menneskeskapte. For klarer de ikke det, så blir det bare en påstand at det foregår i det hele tatt en menneskeskapt klima-endring! For jorden er fortsatt i en varierende bane rundt sola, med variabel mengde energi mottatt. Dette fenomenet har ikke opphørt bare fordi vi mennesker har kommet til. Og dette fenomenet vil selvsagt også vedvare etter at vi som art har forduftet fra jordens overflate. SAD BUT TRUE….