Coronasmitten øker blant de unge

 

 

Corona og smitte (DAGBLADET)

Coronasmitten øker blant de unge

Antall unge mennesker som er smittet med covid-19, øker i Norge. Ifølge ferske tall er de fleste nye tilfellene av coronasmitte blant folk mellom 20 og 29 år.

FLEST I 20-ÅRA: De siste ukene har alderen på personer smittet av coronaviruset gått ned, og flest personer befinner seg i aldersgruppen 20 til 29 år, ifølge tall fra FHI. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

FLEST I 20-ÅRA: De siste ukene har alderen på personer smittet av coronaviruset gått ned, og flest personer befinner seg i aldersgruppen 20 til 29 år, ifølge tall fra FHI. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ikke som andre realityshows

Det viser statistikk fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I juni har 106 personer i denne aldersgruppen testet positivt, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

– Vi tror ikke det er stor spredning av covid-19 i yngre aldersgrupper i Norge, selv om det er flere yngre som får påvist smitte nå enn tidligere, sier Helena Niemi Eide, lege ved avdeling for smittevern og beredskap i FHI, til TV 2.

Advarer
Volume 90%
KLAR TALE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad advarer nordmenn mot å senke skuldrene under coronapandemien.

Ned fra 51 til 32 år

Hun understreker at det foreløpig er for tidlig å si om en økning i antall smittetilfeller henger sammen med åpningen av samfunnet.

Eide legger vekt på at en mulig grunn kan skyldes økt testing av personer med milde symptomer.

I slutten av mars var median alder på smittede 51 år. Fram til midten av juni hadde medianen sunket til 32 år, skriver NRK.

– Det er stor usikkerhet
Volume 90%
ÅPNER: Regjeringen hever innreiserestriksjonene 15. juli for innbyggere i EØS- og Schengen-området. Men Erna Solberg anbefaler deg å bli i Norge.

Liknende trend i USA

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til kanalen at han ikke er overrasket over tallene.

– Det skyldes nok at unge har milde symptomer, og dermed kanskje er i kontakt med andre mennesker mens de er syke og smitter videre, sier han.

Også i USA ser man en lignende trend – spesielt i Florida, Texas og Arizona. Der har man sett en økning i smittetilfeller blant personer under 40 år etter at statene begynte å gjenåpne samfunnet, skriver TV 2.

Danmark hastestenger grensen mot Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *