Uncategorized

ECRN – Europeisk Klimarealistisk Nettverk

ECRN – Europeisk Klimarealistisk Nettverk

Klimarealistene i Europa har samlet seg i et klimarealistisk nettverk (ECRN), med en visjon om å påvirke Europeisk energi- og klimapolitikk både nasjonalt og i EUs organer. Her er det du trenger å vite.

Hva er klimarealisme?

Vi har oppsummert klimarealismen i 7 korte punkter.

  1. Klimaet endrer seg på alle tidsskalaer.
  2. Det er ukjent hvilken prosent av oppvarmingen i forrige århundre som er forårsaket av drivhusgasser.
  3. Det er ingen a priori grunn til å anta at nåværende og forventet oppvarming vil få negative konsekvenser.
  4. FNs klimapanel (IPCC) overdriver drivhusgassenes rolle og bagatelliseres rollen til andre prosesser, som naturlig variabilitet og solens eller planetenes innflytelse.
  5. Klimamodellene har fortsatt alt for mange mangler til at de kan brukes som hovedfundamentet for klimapolitikken.
  6. Nåværende klimapolitikk vil sannsynligvis gjøre mer skade enn nytte for samfunnet.
  7. Klimadebatten har vært alt for politisert for lenge, og en mye mer åpen vitenskapelig debatt er høyst nødvendig.

ECRN er for tiden aktiv i 10 Europeiske land og vi viser til vårt nettsted med tilknyttet forum for ytterligere detaljer. Alle grupper og personer som er enige i disse syv punktene kan slutte seg til ECRN.

Pressekonferanse i Europaparlamentet

Clintel arrangerte 20. november pressekonferanse i Europaparlamentet med den konservative og reformistiske gruppen av parlamentarikere, hvor hovedbudskapet var at det ikke er noen klimakrise.

Den britiske LibDem-politikeren Irina Stephanie von Wiese und Kaiserswaldau som ble valgt i 2019 fikk et småhysterisk anfall på pressekonferansen da hun ble fortalt at det ikke er klimakrise og hun nektet å tro på selv tekster i Klimapanelets rapporter.

ECRN har oppfordret EUs parlamentarikere til å stemme imot forslag om klimakrise.

Ingen konsensus om klimakrisen

Europaparlamentet stemte over klimakrisen torsdag 28. november, og hele 225 parlamentarikere stemte imot forslaget om klimakrise og knuste dermed illusjonen om det politiske konsensus i EUs klimapolitikk. De grønne partienes forslag om klimakrise fikk 429 stemmer og ble vedtatt.

Andre kriser står i kø

Samtidig ble det kjent at Tata Steel Europa skal kutte 3000 jobber i EU. Det er simpelthen ikke mulig å produsere stål lønnsomt i EU med dagens energi- og klimapolitikk.

Denne nyheten kom få dager etter at det ble kjent at det også er krise i EUs vindmølleindustri. Titusener av jobber har gått tapt i Tyskland og det går mot et gigantisk underskudd hos Tysklands største produsent av vindmøller som muligens vil flytte produksjonen ut av EU.

Og mandag 2. desember er det tid for klimakonferanse i Madrid, også kjent som FNs årlige klimakirkemøte.