Forskere mener det blir mini-istid i 2030.
Stupende temperaturer kan føre til at jordkloden havner i en mini-istid om et drøyt tiår, mener britiske vitenskapsfolk.
Forskningen er ledet av Valentina Zharkova på Northumbria University i Newcastle. Hun mener det vil være synkende magnetiske bølger som starter i 2021, som vil lede til en periode med sterkt redusert solflekkaktivitet kalt «Maunder Minimum». Fasen vil vare i omtrent 33 år, skriver The Mirror.
Sjekk ut: Intens kuldebølge i USA
Lav magnetisk aktivitet fra solen har historisk en sammenheng med kaldt klima på jorden. Dette skjedde sist i årene 1645–1715, hvor elven Themsen i London frøs til tykk is.
En mini-istid, eller «Den lille istiden», er betegnelser som brukes om en periode med et gjennomsnittlig kjøligere klima. Det ble sist registrert fra midten av 1500-tallet til 1800-tallet.
NASA skal reise til solen allerede i 2018:
Kan utsette global oppvarming
Forskerne mener at studiene har 97 prosent sikkerhet, men åpner også for at global oppvarming kan ha forstyrret resultatene.
– Jeg håper global oppvarming vil bli utsatt av denne effekten, noe som gir menneskeheten og jorden ytterligere 30 år for å fikse problemet, sier Zharkova ifølge Sky News.
Professoren advarer dog at dette kun vil utsette global oppvarming til 2050 når solas aktivitet blir normal igjen.